Trio me’ bubbel att spara några år


5 mars, 2017 18:01


    Ni har förmodligen hört det förut, såväl från champagnenördar som från politiker; att nollåttor är lite vassare. Och det tål att sägas en gång till – åtminstone beträffande bubblet (det andra är jag inte lika tvärsäker på): 2008 är en fenomenal årgång i Champagne. Detta säger jag efter att ha provat ett paket
Läs mer.





RULLANDE SYSTEMBOLAG VORE VÄL INGEN DUM IDÉ, VA?


27 februari, 2017 13:13


    Så här dagen efter ”Passion för mat” på Eriksberg sitter jag och funderar över något som skaver. Evenemanget – ”eventet” på nusvenska – är ju verkligen värt en mässa för mateister. Borde hyllas oförbehållsamt. Efter att ha lufsat runt i den stora hallen i några timmar och smakat på chilimarinerad lax, brillat savarin
Läs mer.





Vertikalprovning – lätt sätt att skingra mystiken


24 februari, 2017 15:28


  Det här att prova olika årgångar av samma vin – vertikalprovning, som branschen kallar det – är något jag väldigt gärna gör. Dels för att känna hur ett vin utvecklas med tiden, dels (naturligtvis) för att få kläm på vilka år som är extra bra. Inte för att det är alldeles enkelt att omsätta
Läs mer.





Ung Bordeaux vs mogen dito – en svårslagen provning


19 februari, 2017 15:51


  Det har kanske hänt er också, att ni litat på en vinrecensent och inhandlat en skapligt dyr flaska röd bordeaux, öppnat den till lördagens älgstek och funnit vinet … sådär. I stället för ett fylligt, mäktigt, snyggt ekfatslagrat vin, med toner av cederträ, ekfat och svartavinbär samt en lång, härlig eftersmak fick ni i
Läs mer.





Med näsa för ett annat Spanien


16 februari, 2017 20:20


  Vem vågar ta 250 spänn för ett vin på den okända spanska druvan trepat och sälja det under en etikett med en teckning av en Pinocchioliknande figur med lång näsa? Det ska till ett hyfsat gott självförtroende för att lansera en sådan idé. Men vinet, som kommer från Conca de Barbera (vilket redan det
Läs mer.





1 2 3 4 5 15