Välkommen till våra provningar

”wines of today must have stories.”

- Rajat Parr, wine director at Michael minas restaurants

Kommande upplevelser

Ett gott vin är inte bara en fantastisk upplevelse, det berättar också en historia. Varför bara dricka vinet – lär känna det också! Upplev äkta vinpassion från inspirerande kännare vid våra provningar.

  • 2/6
    Champagne- & Ostronprovning

    Den 2:a juni välkomnas ni till restaurang Break i AMG Center för att prova sommarens bästa champagner och lära er mer om Champagnens b…

    Champagne- & ostronprovning på Restaurang Break

    Provningstillfälle

    torsdag, 2 juni 18:30 - 21:00

    Sista anmälningsdag

    torsdag, 2 juni 12:00

    Den 2:a juni välkomnas ni till restaurang Break i AMG Center för att prova sommarens bästa champagner och lära er mer om Champagnens bästa vän – ostron. Er guide och inspiratör under kvällen är ingen mindre än världsmästaren i ostronöppning, Johan Malm, som till vardags driver Restaurang Gabriel i Feskekörka.

    Johan berättar om skillnaden mellan franska och svenska ostron, tips på hur du kan servera dem och visar självklart hur du öppnar dem på bästa sätt.

    Magnus Fritzell, grundare av Svensk Champagneimport, tar med sig 5 olika Champagner som passar för sommarens lediga dagar och fester. Du får en gedigen genomgång av fantastiska skumpor från några av regionens allra bästa småskaliga producenter.

    295 kr för ostron och Champagne, visst är livet rättvist ibland?

     

    Varmt välkomna!

    Det finns inte tillräckligt många platser kvar. Du får dock gärna anmäla dig till väntelistan. Om platser blir lediga kontaktar vi dig.
    oysters-924001_960_720

    Pris

    295 kr

    Övrig fakta

    Plats
    Restaurang Break, 2:a våningen Norra Långebergsgatan 2, Sisjön

    OBS!

    Undvik att ta på starka parfymer innan provningen
    Minimiålder 18 år
    Ingen förkunskap krävs

    Dela

  • 3/6
    After Work på Hotel Pigalles takterass

    Vad kan tänkas bättre än att fira helgens intåg tillsammans Dr. von Bassermann-Jordan på Hotel Pigalles takterrass? Kom förbi en stund…

    Provningstillfälle

    fredag, 3 juni 16:30 - 19:00

    Sista anmälningsdag

    torsdag, 2 juni 18:00

    Vad kan tänkas bättre än att fira helgens intåg tillsammans Dr. von Bassermann-Jordan på Hotel Pigalles takterrass? Kom förbi en stund efter jobbet och njut av kvällssolen eller sitt kvar och värm er med goda viner under infravärmen även efter solens nedgång. Ta ett par ostron och annat gott som det bjuds på tillsammans med en välkyld Riesling, Chardonnay eller Sauvignon Blanc eller varför inte ett glas klassiskt Bordeaux-blend (två glas ingår i priset, vill du testa mer kan du göra det till förmånligt pris). Sebastian Wandt finns på plats hela tiden och bara älskar att prata kunnigt och passionerat om sina viner.

    Som man säger på Pigalle: ”Sommaren blir aldrig skönare. Närmast himmeln, mitt i stan.” Denna gång kompletterat med koncentrerade solstrålar fångade i ett vinglas av Dr. von Bassermann-Jordan.

    Varmt välkomna!

    Det finns inte tillräckligt många platser kvar. Du får dock gärna anmäla dig till väntelistan. Om platser blir lediga kontaktar vi dig.

    Pris

    200 kr

    Övrig fakta

    Plats
    Takterrassen på Hotel Pigalle, Södra Hamngatan 2A, Göteborg

    Viner som provas

    En fullspäckad helg för alla Göteborgare som inte bara förgylls av Nationaldag och Håkan Hellström. Nej, du får dessutom möjlighet att personligen bekanta dig med och utforska vinerna från den mångfalt prisbelönta vinproducenten Dr. von Bassermann-Jordan.

    Den egna vinproduktionen startade redan 1718 i Pfalz, Tyskland. Efter att ha medverkat till den första vinlagen år 1909 var Bassermann medgrundare till VDP, föreningen för producenter av tyska kvalitetsviner. Vår egna Thomaz Grehn, tidigare vin- och matskribent på GP, har redan tagit några av Bassermanns viner till sitt hjärta. Kom och träffa  Sebastian Wandt från Dr. von Bassermann-Jordan i egen hög person på någon eller några av våra event denna helg.

    OBS!

    Undvik att ta på starka parfymer innan provningen
    Minimiålder 18 år
    Ingen förkunskap krävs

    Dela

  • 3/6
    Storslagna viner från Dr. von Bassermann-Jordan med trerätters middag

    Dr. von Bassermann-Jordan är erkänd för sina toppviner och det inte bara från Grosses Gewächslägen. Utmärkelser som Tysklands bästa …

    Provningstillfälle

    fredag, 3 juni 19:45 - 22:00

    Sista anmälningsdag

    tisdag, 31 maj 18:00

    Dr. von Bassermann-Jordan är erkänd för sina toppviner och det inte bara från Grosses Gewächslägen. Utmärkelser som Tysklands bästa Riesling och Tysklands bästa Sauvignon Blanc trängs tillsammans med internationella priser och omnämnanden samt höga poäng i olika provningar.

    Denna kväll ger dig som har provat ”allt” en unik möjlighet att smaka av viner som idag finns tillgängliga endast i små partier eller inte alls.

    Som bekant blir inte en provning bättre än den som håller i denna. På samma sätt som ett fantastiskt vin blir medelmåttigt i ett illa valt glas blir en provning enbart en av många om inte kunskapen och presentationen av det som finns i glasen kan matcha vinernas kvalitet.

    Kvällens ciceron Sebastian Wandt från Dr. Von Bassermann-Jordan kan sin sak och visar att ett plus ett faktiskt kan bli tre. Vinerna ackompanjeras av ett smakfullt sätt av en tre rätters meny komponerad av Barriques skickliga kökschef.

    Varmt välkomna!

    OBS! endast 14 platser!

     

     

    Det finns inte tillräckligt många platser kvar. Du får dock gärna anmäla dig till väntelistan. Om platser blir lediga kontaktar vi dig.

    Pris

    995 kr

    Övrig fakta

    Plats
    Barrique Wine Bar, Berzeliigatan 18, Göteborg

    Viner som provas

    Hohenmorgen Grosses Gewächs 2014

    Ölberg Grosses Gewächs 2012

    Jesuitengarten Grosses Gewächs 2012

    Kalkofen Grosses Gewächs 2005

    Kalkofen Grosses Gewächs 2007

    Kalkofen Grosses Gewächs 2012

    Leinhöhle Spätlese 2014

    Forster Ungeheuer Auslese 2013

     

    Detta är en fullspäckad helg för alla Göteborgare som inte bara förgylls av Nationaldag och Håkan Hellström. Nej, du får dessutom möjlighet att personligen bekanta dig med och utforska vinerna från den mångfalt prisbelönta vinproducenten Dr. von Bassermann-Jordan. 

    Den egna vinproduktionen startade redan 1718 i Pfalz, Tyskland. Efter att ha medverkat till den första vinlagen år 1909 var Bassermann medgrundare till VDP, föreningen för producenter av tyska kvalitetsviner. Vår egna Thomaz Grehn, tidigare vin- och matskribent på GP, har redan tagit några av Bassermanns viner till sitt hjärta. Kom och träffa  Sebastian Wandt från Dr. von Bassermann-Jordan i egen hög person på någon eller några av våra event denna helg.

    OBS!

    Undvik att ta på starka parfymer innan provningen
    Minimiålder 18 år
    Ingen förkunskap krävs

    Dela

  • 4/6
    Träffa Dr. von Bassermann-Jordans på tre olika restauranger i Göteborg

    OBS! Ingen föranmälan behövs! Kom och träffa den hyllade vinproducenten Dr. von Bassermann-Jordan på ett annorlunda, modernt och avslap…

    Dr. von Bassermann-Jordans gästspel på 3 olika restauranger i Göteborg

    Provningstillfälle

    lördag, 4 juni 11:30 - 19:30

    OBS! Ingen föranmälan behövs!

    Kom och träffa den hyllade vinproducenten Dr. von Bassermann-Jordan på ett annorlunda, modernt och avslappnat sätt. Utan att behöva boka kom helt enkelt förbi någon – eller varför inte flera – av ställena ovan och samtala med Sebastian Wandt över ett glas av något av vinerna från Bassermann-Jordan. Upptäck att Tyskland och då särskilt Pfalz inte bara producerar Riesling av alla de slag utan även viner på sådana franska druvor som Cabernet, Sauvignon Blanc, Chardonnay och Pinot av alla de slag (vet du förresten vad Pinot-druvorna heter i Tyskland?).

    Alla tre ställen – Gabriel, Barrique och Barsac – har en gemensam passion för mat och vin. Alla har på sitt sätt blivit älskade av sina gäster. Låt oss visa varför kombinationen med vinerna från Bassermann-Jordan är en ”perfect match”.

    Pris: Viner till specialpris på plats.

    Varmt välkomna!

    På följande platser kommer ni kunna träffa producenten under lördagen:

    11:30-13:30 – Restaurang Gabriel, Feskekörka, Göteborg

    14:30-16:30 – Barrique Wine Bar, Berzeliigatan 18, Göteborg

    17:30-19:30 – Barsac Mat & Vin, Viktoriagatan 8, Göteborg

    Pris

    kr

    Övrig fakta

    Plats
    11:30-13:30 - Restaurang Gabriel, Feskekörka, Göteborg. 14:30-16:30 - Barrique Wine Bar, Berzeliigatan 18, Göteborg. 17:30-19:30 – Barsac Mat & Vin, Viktoriagatan 8, Göteborg.

    OBS!

    Minimiålder 18 år
    Ingen förkunskap krävs

    Dela