Våra importörer

VÅRA IMPORTÖRER SÄLJER SINA FANTASTISKA VINER GENOM GÖTEBORGS VINHUS OCH VI ÄR MYCKET STOLTA ÖVER ATT KUNNA ERBJUDA DERAS PRODUKTER HOS OSS

SMÅ IMPORTÖRER KOMMER MED STORA SMAKER

Våra importörer är anledningen till att vi kan erbjuda dig ett så brett sortiment med så hög kvalitet.
Här nedan kan du läsa mer om dem och klicka vidare till deras viner.

Importörer A – Ö

 • C A Vinkoncept

  C A Vinkoncept

  Ola som driver C A Vinkoncept äger även vingården Casa Amytis i östra Spanien. Casa Amytis är en ekologisk vin- och mandelodling som ligger i Parque Natural, ett skyddat naturområde i D.O. Utiel-Requena, ett klassiskt vindistrikt på stark frammarsch utanför Valencia. Bara några hundra meter från vår gård ligger en gammal fornlämning uthuggen i berget där man trampade vindruvor för vinframställning för mer än 2 500 år sedan. Det är den äldsta platsen för vinframställning man hittat i västra Europa.

  vinkoncept.se Visa viner
 • Carliot Fine Wine imports

  Carliot Fine Wine imports

  Carliot marknadsför och säljer både det egna vinet från den svenska Vingården Villa Mathilda i Arild samt kvalitetsproducenter från länder och regioner som inte är så vanligt förekommande på restauranger eller Systembolagets sortiment.

  carliot.com Visa viner
 • Champagnehuset

  Champagnehuset

  Vi svenskar är måna om att dricka och bjuda på viner av god kvalitet?! Men när det kommer till vinernas vin Champagne, så är det alltför många som nöjer sig med en standarddryck om än från ett välkänt hus.

  champagnehuset.se Visa viner
 • Climat Wines

  Climat Wines

  Med Terroir i fokus och med visionen att kunna dela med oss av viner som ger uttryck för just sin specifika plats, klimat och kultur – allt det vi älskar med vin, har vi äntligen startat Climat Wines. Vi väljer våra viner och vinmakare omsorgsfullt och vill samarbeta med de som delar vår passion för vin och som med sina givna förutsättningar lyft fram det bästa ur sin ”Terroir”. Bourgogne är vår absolut främsta utgångspunkt men vi kommer även att lyfta blicken mot andra håll, så länge visionen och passionen finns där.

  climatwines.com Visa viner
 • Eliassons Vinimport AB

  Eliassons Vinimport arbetar med fokus på mindre, men ändå högkvalitativa, producenter i Champagne. Hos Eliassons har vi under många år haft målsättningen att finna producenter som är, mer eller mindre, okända för den svenska marknaden och ledorden för oss har varit, och är fortfarande, hög kvalitet till vettiga priser. Vår strävan är att finna producenter som har det där lilla extra, det kan gälla miljömedvetande, det kan gälla en intressant terroir, ja, i princip vad som helst som kan motivera och skapa en nyfikenhet för produkten. Vårt mål är att upptäcka dessa små producenter som finns i Champagne, importera deras produkter och sedan kunna ge er en fantastisk upplevelse utan att det behöver ha kostat er en förmögenhet.

  Visa viner
 • Espumante

  Espumante

  Espumante AB startades 2013 av Karl Öjerskog och Esbjörn Lif. Båda med en brinnande passion för mat och vin. Espumante har ingen specifik region eller övrig inriktning på vare sig vin eller sprit som vi säljer. Vi jobbar istället efter det enkla mottot att bra vin, är bra vin. Vad som avgör är såklart högst subjektivt och inget som vi har tolkningsföreträde på. Man bör alltså tolka det som att våra produkter helt enkelt är en avspegling av vad vi själva gillar och dricker. Kolla in vår hemsida för mer information.

  espumante.se Visa viner
 • Fine Wines Sweden

  Fine Wines Sweden

  Fine Wines Sweden grundades 2007 av Kenneth Gustafsson och Jimmy Bjernfeldt. Sedan 2013 så driver Kenneth bolaget i egen regi. Kenneth är tidigare fotbollspelare med flera säsonger i bl.a Malmö FF, Trelleborg FF, norska Lyn och isländska Keflavik bakom sig. FWS är specialiserat på viner från Oregon och representerar även producenter från Washington, Kalifornien och New York.

  finewinessweden.se Visa viner
 • Greenery Wines

  Greenery Wines

  Vi är ett företag som importerar intressanta champagner från små genuina odlare. Vårt utbud består av champagner från de tre bästa områdena i Champagne, Côte des Blancs, Montagne de Reims och Vallé de la Marne.
  I Champagne är växtplats och vinmakarens kunskap helt avgörande för resultatet, därför är vi regelbundet på plats och med omsorg utvärderar producenter.

  www.champagnebubbel.se Visa viner
 • Göteborgs Vinhus

  Göteborgs Vinhus

  I oktober 2014 slog Göteborgs Vinhus upp portarna. Bakom företaget finns mångårig erfarenhet av branschen och en stor vilja att erbjuda fantastiska viner till privatpersoner. Göteborgs Vinhus kan hålla ett unikt utbud av viner som normalt sett är förbehållet restauranger tack vare samarbetet mellan mindre, nischade vinimportörer – något helt nytt på den svenska vinmarknaden.

  Visa viner
 • Happy Palate

  Happy Palate

  Vi vill kunna erbjuda exeptionella viner som inte tidigare setts på svenska marknaden.  Våren 2011 började vi fylla vårt lager och nu är vi i alla fall igång med våra livs stora dröm och vi är riktigt taggade för att ge er som kund den bästa kombinationen av opretentiös service och superba drycker!

  happypalate.se Visa viner
 • Hoff Vinhandel

  Hoff Vinhandel

  Vår handel med vin avser att länka samman producents produkt med konsuments val av maträtt. Vin är dryck till mat och i lika hög grad något som tillfredställer sinnet genom sin karaktär.

  ”Mats Hoff har de senaste 15 åren levererat högkvalitativa viner till restauranger i Göteborg med omnejd”
  – Svenska Sommelierföreningens hedersomnämnande 2010

  hoffvinhandel.se Visa viner
 • Hydmar AB

  Hydmar AB

  Med passion för Italien och den rika floran av vin och delikatesser man hittar i landet representerar Hydmar AB framförallt producenten Il Roncal med ett brett sortiment av viner från Friuli.

  www.hydmar.se Visa viner
 • I Vini Dello Stivale

  I Vini Dello Stivale

  Vi är en liten vinimportör med fokus på den lilla och äkta vinproduktionen – ‘produktion’ är kanske inte rätt ord med tanke på hur få flaskor som tillverkas av våra vinbönder.

  http://italienskaviner.se Visa viner
 • Magnum Wine

  Magnum Wine

  Allt sedan starten 2002 har Magnus som äger Magnum Wine haft fokus på Bordeaux och kan numera stoltsera med ett av Sveriges största utbud av Bordeaux-viner. De så kallade Primör-vinerna har dominerat verksamheten och ett stort antal viner köps in varje år, i huvudsak för lansering på Systembolaget.
  Utöver Bordeaux finns viner från Napa Valley i USA, Elgin i Sydafrika och även Piemonte i Italien i sortimentet.

  magnumwine.se Visa viner
 • Nortiva Wine

  Nortiva Wine

  Nortiva är en wine trader som arbetar med exklusiva och kända viner. Genom att publicera sina viner hos Göteborgs Vinhus har de gjort det möjligt för många fler att hitta riktiga toppviner!

  Visa viner
 • Ofwerman Imports

  Ofwerman Imports

  2010 började vi importera viner från Domaine Tropez. Egentligen bara av en händelse. Vi hade passerat reklamskyltar för Ice Tropez flera gånger under tidigare somrar, och till slut provade vi samtliga produkter från gården. Kvalitén var så pass bra att vi beslöt oss för att satsa på att introducera bättre roséviner på den svenska marknaden – utan att ställa krav på gården att de ska tillverka viner på något annat sätt än sitt eget.

  Ofwerman Imports arbetar huvudsakligen med roséviner från Provence, men även med Cava och sortimentet från Spanish Wineries som breddar utbudet av mindre producenter med högkvalitativa produkter och tillgängliga priser.

  ofwermanimports.com Visa viner
 • Portofoliowines

  Portofoliowines

  Portofoliowines drivs av portugisen David Lima, född och uppvuxen i hamnstaden Porto. David kom till Göteborg för att plugga till miljöingenjör men drogs smått ofrivilligt in i vinets underbara värld. Han fokuserar helt på portugisiska viner och importerar några av landets finaste viner.

  portofoliowines.se Visa viner
 • Rudolf Good Life

  Rudolf Good Life

  Rudolf är en importör med bas i Göteborg. Specialiserad på kvalitetsviner från Pfalz. Passionen och inlevelsen i Rudolfs berättelser från vinområdet gör att du känner vinet på tungan innan du ens smakat.

  rudolfgoodlife.com Visa viner
 • Skrubbes Wines

  Skrubbes Wines

  Skrubbes Wines arbetar med viner från personligt utvalda kvalitetsproducenter, framför allt från Italien och Frankrike. På Skrubbes har vi stor erfarenhet av att hitta guldkorn som tilltalar och överraskar, vårt mål är att ligga i framkant och introducera nya topp-viner/producenter till den svenska konsumenten. I vår produktportfölj finns ett urval som vi hoppas skall tilltala dig som konsument.

  Visa viner
 • Stallbacka Wine Trail

  Stallbacka Wine Trail

  winetrail.se Visa viner
 • Svensk Champagneimport

  Svensk Champagneimport

  Svensk Champagneimport AB har som affärsidé att leta upp och importera champagne av yppersta kvalitet till ett rimligt pris. Att hitta guldkornen bland alla champagner är lite som att leta efter nålen i höstacken, men vi har letat länge och är väl förtrogna med området Champagne. Det gör att vi redan vet var vi skall leta och vad vi skall leta efter.

  champagneimport.se Visa viner
 • SWASSO – Swedish Wine Association

  SWASSO – Swedish Wine Association

  Swedish Wine Association bildades i Lund hösten 2014 av tre vänner och vinentusiaster med en strävan efter en personlig kontakt och långvarigt partnerskap med våra vinproducenter. För oss är det inte bara vinet som är viktigt utan kanske främst kontakten mellan människor med samma intresse. Vi letar inte bland de stora för en bred marknad, vi letar efter vinmakare som drivs av samma filosofi som vi.

  Vi står för ärlighet och personlighet, från vingården till slutkonsument. Vi vill leverera vinmakarens intentioner hela vägen från druva till glas.

   

  Visa viner
 • Vinsmak

  Specialitet: Sicilien och Friuli-Venezia Giulia uppe i nordöstra Italien.

  Visa viner
 • Wine Stories

  Wine Stories

  Wine Stories Sweden grundades 2015 och drivs idag av Sara Wetterling.

  Resan började redan under 2014 med att bygga upp ett nära samarbete med vinproducenter i främst Katalonien, Spanien och sälja vinerna via distanshandel. Gårdarna är små till medelstora med stort fokus på kvalitet och vinerna är producerade med mycket kärlek. Det är med glädje som jag nu även erbjuder dessa viner i samarbete med Göteborgs Vinhus.

  Med Wine Stories passion för Spanien, vinproducenterna och deras historier kommer ni att erbjudas fantastiska viner som ni inte provat innan!

  winestories.se Visa viner
 • Wine Waves

  Wine Waves

  Vinimportör med fokus på viner från ”the other Europe”. Vill du ha tillgång till viner från vinländer på frammarsch så är det hit du skall vända dig.

  Wine waves fokuserar på att lyfta fram små kvalitetsproducenter från europas något mindre kända vinländer

  Instagram: @wine_waves

  pontus@winewaves.se Visa viner
 • Zemela Wines

  Zemela Wines

  Vi väljer våra viner och producenter, ofta småskaliga, med omsorg och vårt fokus ligger på kvalitet, spännande regioner och druvblandningar, ekologisk och hållbar produktion. Vi har valt att fokusera på bulgariska viner och vi är stolta över att kunna visa hög kvalitet, innovation och viner med personlighet. Våra viner är gjorda på såväl internationella så som inhemska vindruvor och vi är glada att kunna bidra till utökad variation på den svenska dryckesmarknaden.

  www.zemela.se Visa viner