Adelsheim Breaking Ground, 2014

Rött vin från Oregon, USA

Nyhet
349 kr
Lägg i varukorgen

Dela:

Om vinet

Land
USA
Årgång
2014
Region
Oregon
Druva
100% Pinot Noir

Smaknoteringar

Komplex smak med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, sandelträ, skogshallon, kryddor, lingon och nougat.

Passar till

Milda rätter av fläsk- eller lammkött men även till kyckling

Mer fakta om vinet

Kategori
Rött
Alkoholhalt
13,5%
Förpackning
750ml
Förslutning
Naturkork
Varunummer
99286

Om producenten

Adelsheim Vineyard

1971 flyttade David Adelsheim, tillsammans med sin fru Ginny, från Portland till Willamette Valley med målsättningen att någon dag göra vin. Inspirationen hade de fått från tidigare resor till Europa där de fått upp ögonen för hantverksmässigt producerade viner. Då paret Adelsheim ankom Willamette Valley var vinproduktionen i sin linda med bara ett fåtal familjer som provade sig fram.

Dessa pionjärer startade utvecklingen i Oregon till att bli den vinregion i världsklass som det idag är. Adelsheim har idag en toppmodern anläggning i Newberg och räknas som en av regionens främsta producenter. Man äger och sköter själva om elva stycken vingårdar runt om i Willamette Valley, alla belägna på sluttningar. Vinmakare Dave Paige, som varit hos Adelsheim sedan 2001, gör viner i en stramare och mer återhållsam stil, alltid balanserade och långlivade.

www.adelsheim.com

Om Importören

Fine Wines Sweden

Fine Wines Sweden grundades 2007 av Kenneth Gustafsson och Jimmy Bjernfeldt. Sedan 2013 så driver Kenneth bolaget i egen regi. Kenneth är tidigare fotbollspelare med flera säsonger i bl.a Malmö FF, Trelleborg FF, norska Lyn och isländska Keflavik bakom sig. FWS är specialiserat på viner från Oregon och representerar även producenter från Washington, Kalifornien och New York.

finewinessweden.se