Aspasie Blanc de Blancs Brut, NV

Mousserande vin från Champagne, Frankrike

Nyhet
446 kr
Lägg i varukorgen

Dela:

Om vinet

Land
Frankrike
Årgång
NV
Region
Champagne
Druva
100% Chardonnay

Smaknoteringar

Frisk doft av äpple och citrus. Komplex smak där äpple och citrus återkommer tillsammans med nötter, brioche och mineral.

Passar till

Som aperitif samt till lättare fiskrätter och pilgrimsmusslor

Mer fakta om vinet

Kategori
Mousserande
Alkoholhalt
12%
Förpackning
750ml
Förslutning
Naturkork
Varunummer
78121
Socker g/l
6
Vinrankornas ålder
30-35 år

Lagring

Lagras minst 5 år på jästfällningen

Om producenten

Champagne Aspasie

Sedan 1794 har fem generationer Ariston gjort vin i den lilla byn Brouillet, några mil väster om Reims. Dagens vinmakare Remi Ariston har drivit firman sedan 1964, på senare tid tillsammans med sonen Paul-Vincent och man har idag till sitt förfogande 12 hektar med vinrankor som är 30-35 år gamla. Vinerna är koncentrerade med en mycket bra komplexitet vilket också återspeglar sig i det stora antal utmärkelser Champagne Aspasie har lyckats erövra i olika sammanhang.

Champagne Aspasie

Om Importören

Eliassons Vinimport AB

Eliassons Vinimport arbetar med fokus på mindre, men ändå högkvalitativa, producenter i Champagne. Hos Eliassons har vi under många år haft målsättningen att finna producenter som är, mer eller mindre, okända för den svenska marknaden och ledorden för oss har varit, och är fortfarande, hög kvalitet till vettiga priser. Vår strävan är att finna producenter som har det där lilla extra, det kan gälla miljömedvetande, det kan gälla en intressant terroir, ja, i princip vad som helst som kan motivera och skapa en nyfikenhet för produkten. Vårt mål är att upptäcka dessa små producenter som finns i Champagne, importera deras produkter och sedan kunna ge er en fantastisk upplevelse utan att det behöver ha kostat er en förmögenhet.