Bassermann-Jordan Sauvignon Blanc ”S” Fumé, 2015

Vitt vin från Pfalz, Tyskland

Ekologiskt
349 kr
Lägg i varukorgen

Dela:

Om vinet

Land
Tyskland
Årgång
2015
Region
Pfalz
Druva
100 % Sauvignon Blanc

Beskriving

Läs Thomaz Grehns recension om vinet här

Smaknoteringar

2015 utsågs ”S” 2013’ till Tysklands bästa Sauvignon Blanc i Sauvignon Blanc Trophy. Och redan på näsan förstår man varför. Resultatet blir en rik Sauvignon Blanc med massor av frukt och extrakt. Aromer av mogen, exotisk frukt, krusbär och citrusfrukter i kombination med en mild kryddighet från ekfatshanteringen.

Passar till

Servera gärna vinet med lite mer komplexa rätter med skaldjur, fisk eller till lättare kötträtter. Drickvänligt idag, men kommer hålla sig väldigt bra de närmaste fyra-fem åren.

Mer fakta om vinet

Kategori
Vitt
Alkoholhalt
13%
Förpackning
750ml
Förslutning
Skruvkapsyl
Varunummer
74237
Ekologisk
Ja
Total syra g/l
7,2 g/l
Socker g/l
2,1 g/l

Vinmakning

Druvorna till Sauvignon Blanc "S" kommer uteslutande från en och samma vingård som är belägen på en liten platå ovanför byn Ruppertsberg/Hoheburg. Jordmånen här präglas av röd sandsten och sandig lerjord med inslag av kalksten.

Efter en selektiv skörd och en varsam pressning ägde fermenteringen rum på stora franska ekfat. Därefter fick vinet fortsätta lagras på bottensatsen och mogna där fram till juni. Enstaka omrörning, så kallad batonage, intensifierade vinets kontakt med jästen för att ge vinet mer komplexitet och djup i smakerna.

Om producenten

Dr. von Bassermann-Jordan

Vingården grundades år 1718 och dess historia vittnar om en familjedynasti som har medverkat till uppkomsten av en vinproduktion präglat av kvalitet i snart 300 år. Vingården tillhörde år 1910 en av grundarna av VDP, en sammanslutning av tyska producenter av kvalitetsviner. Bassermann-Jordans egna vingårdar omfattar idag 49 ha fördelade på 20 lägen i vinbergen i byarna Forst, Deidesheim och Ruppertsberg belägna i hjärtat av Deutsche Weinstrasse knappt 100 km sydväst om Frankfurt.

En skonsam behandling av vindruvorna och en medveten selektering genom handarbete har alltid stått i förgrunden. Resultatet är individuella viner präglade av egen karaktär. Det kvalitetsmedvetna arbetet betyder till exempel användning av naturliga odlingsmetoder, förebyggande skydd av vinrankor genom naturliga medel och ännu mer handarbete. Detta ger upphov till artrikedom både vad gäller flora och fauna vilka understödjer vingårdens ansträngningar att producera naturliga och hållbara viner som präglas av antingen klassisk mineralitet eller av elegant frukt och arom. Årsproduktionen uppgår till 450 000 flaskor.

bassermann-jordan.de
Dr. von Bassermann-Jordan

Om Importören

Rudolf Good Life

Rudolf är en importör med bas i Göteborg. Specialiserad på kvalitetsviner från Pfalz. Passionen och inlevelsen i Rudolfs berättelser från vinområdet gör att du känner vinet på tungan innan du ens smakat.

rudolfgoodlife.com

Göteborgs Vinhus rekommenderar även

 • Dr von Bassermann-Jordan ”Auf der Mauer”
  Tyskland / Riesling
  Dr von Bassermann-Jordan ”Auf der Mauer”
  2013
  Pfalz
  Producent:
  Dr. von Bassermann-Jordan
  Läs Mer
 • Dr von Bassermann-Jordan ”Deux Nez”
  Tyskland / Blend
  Dr von Bassermann-Jordan ”Deux Nez”
  2013
  Pfalz
  Producent:
  Dr. von Bassermann-Jordan
  Läs Mer
 • Dr von Bassermann-Jordan Grauer Burgunder ”S”
  Tyskland / Pinot Gris
  Dr von Bassermann-Jordan Grauer Burgunder ”S”
  2013
  Pfalz
  Producent:
  Dr. von Bassermann-Jordan
  Läs Mer
 • Dr von Bassermann-Jordan Hohenmorgen
  Tyskland / Riesling
  Dr von Bassermann-Jordan Hohenmorgen
  Ekologiskt
  2014
  Producent:
  Dr. von Bassermann-Jordan
  Läs Mer