Caspari Secco, 2016

Mousserande vin från Mosel, Tyskland

Säljs i låda om 6 flaskor

Nyhet
199 kr
Lägg i varukorgen

Dela:

Om vinet

Land
Tyskland
Årgång
2016
Region
Mosel
Druva
100% Riesling

Beskriving

Ett uppfriskande och läckert mousserande vin gjort på 100 % Riesling. Detta är vingårdens svar på Italiens populära ”Prosecco”.
Det får ju inte heta så utanför Italien, därav ”Secco”.

Beställ vinet här!

Smaknoteringar

Detta vin är inte en sekt och inte gjort på någon ”champagnemetod”. Det är ett enkelt och okomplicerat pärlande vin som är gott att klunka en varm sommardag eller innan maten året runt. En liten lätt sötma balanserar den friska syran fint

Passar till

Aperitif och ”bersåvin”, när som helst andan faller på. Lätta sallader, gärna med en syrlig dressing, fågel och räkor går fint till, samt fruktdesserter.

Mer fakta om vinet

Kategori
Mousserande
Alkoholhalt
11%
Förpackning
6x750ml
Förslutning
Skruvkapsyl
Varunummer
70183
Ekologisk
Ekologiskt odlat och Vegan-certifierat
Total syra g/l
7,2
Socker g/l
17

Om producenten

Weingut Caspari-Kappel

Här pratar vi Mosel. Caspari är en av de mest lovande vingårdarna i detta underbara område. Tyvärr finns inte mycket bra viner från Mosel på Systembolaget. Det mesta är traditionellt sötsliskigt med låg alkoholhalt.

Det här är något helt annat! Caspari-Kappel har anor från Romartiden, 600 år tillbaka. Men det är i dess moderna form vi känner vingården. Under ledning av Nico Caspari och Uwe Jostock har man slagit den tyska vinpressen med häpnad. Uwe Jostock arbetade tidigare nästan tio år som vinmakare för Immich-Batterieberg, och lyfte då denna vingård till toppen; 5 stjärnor av 5 hos den välrenommerade vinkritikern Eichelmann.

Idag håller Uwe på väg att upprepa succén hos Caspari. I Gault Millou (den andra stora vinguiden i Tyskland) så fick man i år 2016, för sitt vin Kabinett von Blauen Schiffer 2014 utmärkelsen ”Bästa torra Riesling under 15 euro!” och detta av alla tyska viner! Detta enorma beröm har förstås gjort att just detta vin är slutsålt, men vi kan erbjuda andra viner från producenten som också är enastående.

 

caspari-kappel Moselschleife

Weingut Caspari-Kappel

Om Importören

Carliot Fine Wine imports

Carliot importerar och säljer unika kvalitetsviner, som du normalt inte hittar på varken Systembolagets hyllor eller restaurangernas vinlistor. Det kan vara en ovanlig vinregion eller en sällsynt druva. Oftast är det små och familjedrivna vingårdar. Importören har också egen erfarenhet av vinodling och produktion. Man har nämligen sedan 2006 drivit Kullabygdens äldsta vingård Villa Mathilda, i Arild.

carliot.com