Dr von Bassermann-Jordan Hohenmorgen, 2014

Vitt vin från , Tyskland

Ekologiskt
456 kr
Lägg i varukorgen

Dela:

Om vinet

Land
Tyskland
Årgång
2014
Druva
100% Riesling

Smaknoteringar

I doften möts man av frukttoner som persika, men man märker genast att det är så mycket mer än bara frukt. Vinets starka mineralstruktur tillsammans med den finstämda syran gör att det under de kommande åtta till tio åren kommer utvecklas och växa ut till sin fulla potential. Vi kan garantera att det här vinet kommer göra en resa som du inte vill missa!

Mer fakta om vinet

Kategori
Vitt
Alkoholhalt
13%
Förpackning
750ml
Varunummer
73484
Ekologisk
Ja
Total syra g/l
6,7g/l
Socker g/l
1,3g/l

Vinmakning

Hohenmorgen anses av många att vara det bästa läget i Deidesheim. Det ligger i den västra utkanten av Deidesheim och sträcker sig över nästan 3 hektar; varav lite över 2 hektar ägs av Bassermann-Jordan. Hela läget ligger med perfekt söderläge och ger därför maximal soltid. Den sandiga lerjorden är i Hohenmorgen i stor utsträckning präglad av röd sandsten. Kalkavlagringar ger upphov till kraften och mineraliteten i vinerna härifrån.

Druvorna skördades för hand i mitten av oktober 2014. Jäsningen ägde rum på ståltank. Vinet fick därefter vila på bottensatsen fram till maj 2015 innan det buteljerades i juni.

Om producenten

Dr. von Bassermann-Jordan

Vingården grundades år 1718 och dess historia vittnar om en familjedynasti som har medverkat till uppkomsten av en vinproduktion präglat av kvalitet i snart 300 år. Vingården tillhörde år 1910 en av grundarna av VDP, en sammanslutning av tyska producenter av kvalitetsviner. Bassermann-Jordans egna vingårdar omfattar idag 49 ha fördelade på 20 lägen i vinbergen i byarna Forst, Deidesheim och Ruppertsberg belägna i hjärtat av Deutsche Weinstrasse knappt 100 km sydväst om Frankfurt.

En skonsam behandling av vindruvorna och en medveten selektering genom handarbete har alltid stått i förgrunden. Resultatet är individuella viner präglade av egen karaktär. Det kvalitetsmedvetna arbetet betyder till exempel användning av naturliga odlingsmetoder, förebyggande skydd av vinrankor genom naturliga medel och ännu mer handarbete. Detta ger upphov till artrikedom både vad gäller flora och fauna vilka understödjer vingårdens ansträngningar att producera naturliga och hållbara viner som präglas av antingen klassisk mineralitet eller av elegant frukt och arom. Årsproduktionen uppgår till 450 000 flaskor.

bassermann-jordan.de
Dr. von Bassermann-Jordan

Om Importören

Rudolf Good Life

Rudolf är en importör med bas i Göteborg. Specialiserad på kvalitetsviner från Pfalz. Passionen och inlevelsen i Rudolfs berättelser från vinområdet gör att du känner vinet på tungan innan du ens smakat.

rudolfgoodlife.com