Dr. von Bassermann-Jordan Trocken Sauvignon Blanc, 2015

Vitt vin från Pfalz, Tyskland

199 kr

Dela:

Om vinet

Land
Tyskland
Årgång
2015
Region
Pfalz
Druva
100% Sauvignon Blanc

Smaknoteringar

En underbar representant för den makalösa årgången 2015 - fruktiga nyanser av vinbär, fläder, gräs och peppar! Resultatet beror på druvor som alla kommer från ett enda läge med sandiga jordar med lerinslag.

Passar till

En underbar följeslagare till det moderna köket med pasta, fisk (gärna med fänkål!) eller bara att njuta som det är.

Mer fakta om vinet

Kategori
Vitt
Alkoholhalt
12
Förpackning
750ml
Förslutning
Skruvkapsyl
Varunummer
79780

Vinmakning

Efter att ha plockats för hand, kyls druvorna direkt för att undvika oxidation och ytterligare mognad. Druvmusten filtreras inte före jäsning för framhävandet av Sauvignon Blancdruvans fruktighet.

Om producenten

Dr. von Bassermann-Jordan

Vingården grundades år 1718 och dess historia vittnar om en familjedynasti som har medverkat till uppkomsten av en vinproduktion präglat av kvalitet i snart 300 år. Vingården tillhörde år 1910 en av grundarna av VDP, en sammanslutning av tyska producenter av kvalitetsviner. Bassermann-Jordans egna vingårdar omfattar idag 49 ha fördelade på 20 lägen i vinbergen i byarna Forst, Deidesheim och Ruppertsberg belägna i hjärtat av Deutsche Weinstrasse knappt 100 km sydväst om Frankfurt.

En skonsam behandling av vindruvorna och en medveten selektering genom handarbete har alltid stått i förgrunden. Resultatet är individuella viner präglade av egen karaktär. Det kvalitetsmedvetna arbetet betyder till exempel användning av naturliga odlingsmetoder, förebyggande skydd av vinrankor genom naturliga medel och ännu mer handarbete. Detta ger upphov till artrikedom både vad gäller flora och fauna vilka understödjer vingårdens ansträngningar att producera naturliga och hållbara viner som präglas av antingen klassisk mineralitet eller av elegant frukt och arom. Årsproduktionen uppgår till 450 000 flaskor.

bassermann-jordan.de
Dr. von Bassermann-Jordan

Om Importören

Rudolf Good Life

Rudolf är en importör med bas i Göteborg. Specialiserad på kvalitetsviner från Pfalz. Passionen och inlevelsen i Rudolfs berättelser från vinområdet gör att du känner vinet på tungan innan du ens smakat.

rudolfgoodlife.com