Forster Ungeheuer Riesling Auslese, 2013

Sött vin från Pfalz, Tyskland

Nyhet
646 kr
Lägg i varukorgen

Dela:

Om vinet

Land
Tyskland
Årgång
2013
Region
Pfalz
Druva
Riesling

Smaknoteringar

Vår stolthet kommer från det extremt mineralrika läget Ungeheuer - ett Grosse Lage som ostridigt tillhör bästa lägena i hela Pfalz. Den koncentrerade doften får dig att känna aprikoser och persikor med inslag av akacienhonung och mynta. På tungan paras dessa dofter med ananas. Mineraliteten och syran ger vinet samtidigt styrka, längd och karaktär.

Passar till

En underbar följeslagare till desserter och kraftfulla mögelostar.

Mer fakta om vinet

Kategori
Sött
Alkoholhalt
9%
Förpackning
750ml
Förslutning
Skruvkapsyl
Varunummer
78943
Lagringspotential
Ett idag ungdomligt (och gudomligt) vin med en utvecklingspotential de kommande 20-25 åren

Om producenten

Dr. von Bassermann-Jordan

Vingården grundades år 1718 och dess historia vittnar om en familjedynasti som har medverkat till uppkomsten av en vinproduktion präglat av kvalitet i snart 300 år. Vingården tillhörde år 1910 en av grundarna av VDP, en sammanslutning av tyska producenter av kvalitetsviner. Bassermann-Jordans egna vingårdar omfattar idag 49 ha fördelade på 20 lägen i vinbergen i byarna Forst, Deidesheim och Ruppertsberg belägna i hjärtat av Deutsche Weinstrasse knappt 100 km sydväst om Frankfurt.

En skonsam behandling av vindruvorna och en medveten selektering genom handarbete har alltid stått i förgrunden. Resultatet är individuella viner präglade av egen karaktär. Det kvalitetsmedvetna arbetet betyder till exempel användning av naturliga odlingsmetoder, förebyggande skydd av vinrankor genom naturliga medel och ännu mer handarbete. Detta ger upphov till artrikedom både vad gäller flora och fauna vilka understödjer vingårdens ansträngningar att producera naturliga och hållbara viner som präglas av antingen klassisk mineralitet eller av elegant frukt och arom. Årsproduktionen uppgår till 450 000 flaskor.

bassermann-jordan.de
Dr. von Bassermann-Jordan

Om Importören

Rudolf Good Life

Rudolf är en importör med bas i Göteborg. Specialiserad på kvalitetsviner från Pfalz. Passionen och inlevelsen i Rudolfs berättelser från vinområdet gör att du känner vinet på tungan innan du ens smakat.

rudolfgoodlife.com