Hermann J. Wiemer Dry Riesling, 2016

Vitt vin från New York, USA

Nyhet
159 kr
Lägg i varukorgen

Dela:

Om vinet

Land
USA
Årgång
2016
Region
New York
Druva
100% Riesling

Smaknoteringar

Fruktig, nyanserad smak med liten sötma, inslag av gula päron, mineral, torkad ananas, honung och citrus.

Passar till

Fisk och skaldjur, gärna med asiatiska inslag

Mer fakta om vinet

Kategori
Vitt
Alkoholhalt
12%
Förpackning
750ml
Förslutning
Naturkork
Varunummer
96047

Om producenten

Hermann J. Wiemer

Hermann J. Wiemer flyttade till Finger Lakes i New York State i mitten av 70-talet. Från Mosel, där hans familj gjort viner i flera generationer, tog han med sig idéerna om hur man odlar och gör Riesling. På den tiden uppfattades han som säregen, eftersom New York State mest producerade viner på vitis lambrusca, alltså bush wines av låg kvalitet. Idag räknas Rieslingvinerna från Wiemer som några av de absolut bästa och mest intressanta i den Nya Världen.

Sedan 2007 drivs företaget av svenske Oskar Bynke, bördig från västgötaslätten. Han var under en tid praktikant hos Hermann och när åldern höll på att ta ut sin rätt valde Hermann att sälja till Oskar och en amerikansk kompanjon för att säkerställa sig om att vinerna skulle göras i samma stil som Hermann önskade. Man har tre egna vingårdar runt Seneca Lake, alla med olika karaktär tack vare höjdskillnad och olika jordmåner. Vinerna har genomgående en bra balans mellan restsötma och syra. Mycket mineralitet, tropisk frukt och citrus i doft och smak.

www.wiemer.com

Om Importören

Fine Wines Sweden

Fine Wines Sweden grundades 2007 av Kenneth Gustafsson och Jimmy Bjernfeldt. Sedan 2013 så driver Kenneth bolaget i egen regi. Kenneth är tidigare fotbollspelare med flera säsonger i bl.a Malmö FF, Trelleborg FF, norska Lyn och isländska Keflavik bakom sig. FWS är specialiserat på viner från Oregon och representerar även producenter från Washington, Kalifornien och New York.

finewinessweden.se