Knipser Burgweg, 2011

Rött vin från Pfalz, Tyskland

516 kr

Dela:

Om vinet

Land
Tyskland
Årgång
2011
Region
Pfalz
Druva
100% Spätburgunder (Pinot Noir)

Smaknoteringar

I de intensiva aromerna finns mycket frukt och de druvtypiska mogna hallonen finns där. Mineraliteten ger vinet ett fantastiskt djup och längden i smakerna är imponerande.

Mer fakta om vinet

Kategori
Rött
Alkoholhalt
14%
Förpackning
750ml
Varunummer
72550
Total syra g/l
5,3g/l
Socker g/l
0,5g/l
Lagringspotential
Om du gillar Pinot noir är det här ett måste att testa och följa vinets utveckling under de kommande tio åren.

Vinmakning

Druvorna kommer från kärnan av Im grossen Garten, en relativt brant sydlig sluttning i Ekbach dalen. Det översta jordlagret varvas med kalksten av varierande storlek och påminner på många sätt om jordmånen i de mest prestigefyllda delarna av Bourgogne.

Om producenten

Weingut Knipser

Det bästa av det bästa – en producent som tillhör den absoluta eliten i Tyskland

Weingut Knipser är ett familjegård i ordets rätta bemärkelse och har varit drivande i utvecklingen i regionen under lång tid. 1948 var Heinz Knipser en av de första producenterna i Pfalz som själv buteljerade vin och sålde direkt mot både den privata och mot den gastronomiska marknaden i eget namn. I början av 70-talet blev hans son Werner den första vinmakaren på heltid och sedan dess har gården sett en stabil tillväxt.

I mitten av 80-talet började de nuvarande ägarna Volker och Werner Knipser lagra vinerna på Barriquefat. De utökade också antalet sorters druvor som användes i produktionen genom att börja odla klassiska utländska och internationella druvsorter. 2005 blev Werners äldste son Stephan delägare och 2009 gjorde även hans syster Sabine honom sällskap i företaget.

Knipsers vingård är belägen i Laumersheim och har så varit sedan 1876. Det är stad som har en lång tradition och historia av vinmakning. Odlingarna uppgår totalt till 56 hektar och är fördelade på orterna Laumersheim, Grosskarlbach och Dirmstein.
Skördeuttaget är betydligt lägre än genomsnittet i regionen för att ligga i linje med de bästa producenterna i världen. Ett kvitto på den höga kvaliteten är att Knipser sedan 1993 har varit medlem i VDP. De är också en av grundarna av German Barrique Forum.

Den tyska vinbibeln Gault Millau har 2009 utsett Knipser till”Årets bästa tyska producent”. År efter år belönas Knipser i sällskap med några få andra utvalda med det högsta betyget fem druvklasar. Högsta klassificering erhåller Knipser även av Eichelmann, den andra tyska vinrankningen. Omnämnden och utmärkelsen är så många och regelbundet återkommande att en uppräkning skulle kräva en särskild presentation. Knipser och dess viner tillhör helt enkelt de bästa i alla kategorier

Weingut Knipser

Om Importören

Rudolf Good Life

Rudolf är en importör med bas i Göteborg. Specialiserad på kvalitetsviner från Pfalz. Passionen och inlevelsen i Rudolfs berättelser från vinområdet gör att du känner vinet på tungan innan du ens smakat.

rudolfgoodlife.com

Göteborgs Vinhus rekommenderar även

 • Knipser Cuvée ”X”
  Tyskland / Blend
  Knipser Cuvée ”X”
  2009
  Pfalz
  Producent:
  Weingut Knipser
  Läs Mer
 • Knipser Chardonnay Weissburgunder
  Tyskland / Blend
  Knipser Chardonnay Weissburgunder
  2016
  Producent:
  Weingut Knipser
  Läs Mer
 • Knipser Chardonnay
  Tyskland / Chardonnay
  Knipser Chardonnay
  2012
  Pfalz
  Producent:
  Weingut Knipser
  Läs Mer
 • Knipser Kalkmergel
  Tyskland / Pinot Noir
  Knipser Kalkmergel
  2012
  Pfalz
  Producent:
  Weingut Knipser
  Läs Mer