Knipser Chardonnay, 2012

Vitt vin från Pfalz, Tyskland

419 kr
Lägg i varukorgen

Dela:

Om vinet

Land
Tyskland
Årgång
2012
Region
Pfalz
Druva
100% Chardonnay

Smaknoteringar

En stor Chardonnay i Pinot-stil där kalkstenen i jordmånen ger sig till känna både på näsan och på paletten.

Mer fakta om vinet

Kategori
Vitt
Alkoholhalt
13,5%
Förpackning
750ml
Förslutning
Naturkork
Varunummer
74074
Total syra g/l
7,4g/l
Socker g/l
1,1g/l

Vinmakning

Druvorna till detta aromintensiva vin kommer främst från Im Grossen Garten och Grosses Gewächs läget Burgweg. Vinet jäser och lagras på nya barriquefat innan det alltid får vila minst fem år på flaska innan det släpps på marknaden.

Om producenten

Weingut Knipser

Det bästa av det bästa – en producent som tillhör den absoluta eliten i Tyskland

Weingut Knipser är ett familjegård i ordets rätta bemärkelse och har varit drivande i utvecklingen i regionen under lång tid. 1948 var Heinz Knipser en av de första producenterna i Pfalz som själv buteljerade vin och sålde direkt mot både den privata och mot den gastronomiska marknaden i eget namn. I början av 70-talet blev hans son Werner den första vinmakaren på heltid och sedan dess har gården sett en stabil tillväxt.

I mitten av 80-talet började de nuvarande ägarna Volker och Werner Knipser lagra vinerna på Barriquefat. De utökade också antalet sorters druvor som användes i produktionen genom att börja odla klassiska utländska och internationella druvsorter. 2005 blev Werners äldste son Stephan delägare och 2009 gjorde även hans syster Sabine honom sällskap i företaget.

Knipsers vingård är belägen i Laumersheim och har så varit sedan 1876. Det är stad som har en lång tradition och historia av vinmakning. Odlingarna uppgår totalt till 56 hektar och är fördelade på orterna Laumersheim, Grosskarlbach och Dirmstein.
Skördeuttaget är betydligt lägre än genomsnittet i regionen för att ligga i linje med de bästa producenterna i världen. Ett kvitto på den höga kvaliteten är att Knipser sedan 1993 har varit medlem i VDP. De är också en av grundarna av German Barrique Forum.

Den tyska vinbibeln Gault Millau har 2009 utsett Knipser till”Årets bästa tyska producent”. År efter år belönas Knipser i sällskap med några få andra utvalda med det högsta betyget fem druvklasar. Högsta klassificering erhåller Knipser även av Eichelmann, den andra tyska vinrankningen. Omnämnden och utmärkelsen är så många och regelbundet återkommande att en uppräkning skulle kräva en särskild presentation. Knipser och dess viner tillhör helt enkelt de bästa i alla kategorier

Weingut Knipser

Om Importören

Rudolf Good Life

Rudolf är en importör med bas i Göteborg. Specialiserad på kvalitetsviner från Pfalz. Passionen och inlevelsen i Rudolfs berättelser från vinområdet gör att du känner vinet på tungan innan du ens smakat.

rudolfgoodlife.com

Göteborgs Vinhus rekommenderar även

 • Bernhart Tonmergel ”S” Chardonnay
  Tyskland / Chardonnay
  Bernhart Tonmergel ”S” Chardonnay
  2012
  Pfalz
  Producent:
  Weingut Bernhart
  Läs Mer
 • DuMOL Russian River Chardonnay
  USA / Chardonnay
  DuMOL Russian River Chardonnay
  2012
  Kalifornien
  Producent:
  DuMOL
  Läs Mer
 • Chablis Cuvée Antoine
  Frankrike / Chardonnay
  Chablis Cuvée Antoine
  2012
  Bourgogne
  Producent:
  Domaine de Pisse-Loup
  Läs Mer
 • Knipser Burgweg
  Tyskland / Pinot Noir
  Knipser Burgweg
  2011
  Pfalz
  Producent:
  Weingut Knipser
  Läs Mer