Knipser Grauburgunder, 2009

Vitt vin från Pfalz, Tyskland

546 kr
Lägg i varukorgen

Dela:

Om vinet

Land
Tyskland
Årgång
2009
Region
Pfalz
Druva
100% Grauburgunder (Pinot Gris)

Smaknoteringar

På näsan möts vi av finstämda aromer av päron och melon. Djupet och komplexiteten i vinet är imponerande, likaså är längden i smakerna.

Mer fakta om vinet

Kategori
Vitt
Alkoholhalt
15%
Förpackning
750ml
Förslutning
Naturkork
Varunummer
74568
Total syra g/l
6,4g/l
Socker g/l
5,1g/l
Lagringspotential
Vinet är tillgängligt idag men är också väldigt lagringsdugligt.

Vinmakning

Jordmånen är porös sandsten i övre skiktet med kalksten i de undre skikten. Ett livfull, fylligt och fruktdrivet vin som visar upp en i det närmaste perfekt kombination av kraft och elegans. Vinet låts spontanjäsa och lagras på ståltank för att behålla fräschören och lyfta fram frukten i vinet. ??

Om producenten

Weingut Knipser

Det bästa av det bästa – en producent som tillhör den absoluta eliten i Tyskland

Weingut Knipser är ett familjegård i ordets rätta bemärkelse och har varit drivande i utvecklingen i regionen under lång tid. 1948 var Heinz Knipser en av de första producenterna i Pfalz som själv buteljerade vin och sålde direkt mot både den privata och mot den gastronomiska marknaden i eget namn. I början av 70-talet blev hans son Werner den första vinmakaren på heltid och sedan dess har gården sett en stabil tillväxt.

I mitten av 80-talet började de nuvarande ägarna Volker och Werner Knipser lagra vinerna på Barriquefat. De utökade också antalet sorters druvor som användes i produktionen genom att börja odla klassiska utländska och internationella druvsorter. 2005 blev Werners äldste son Stephan delägare och 2009 gjorde även hans syster Sabine honom sällskap i företaget.

Knipsers vingård är belägen i Laumersheim och har så varit sedan 1876. Det är stad som har en lång tradition och historia av vinmakning. Odlingarna uppgår totalt till 56 hektar och är fördelade på orterna Laumersheim, Grosskarlbach och Dirmstein.
Skördeuttaget är betydligt lägre än genomsnittet i regionen för att ligga i linje med de bästa producenterna i världen. Ett kvitto på den höga kvaliteten är att Knipser sedan 1993 har varit medlem i VDP. De är också en av grundarna av German Barrique Forum.

Den tyska vinbibeln Gault Millau har 2009 utsett Knipser till”Årets bästa tyska producent”. År efter år belönas Knipser i sällskap med några få andra utvalda med det högsta betyget fem druvklasar. Högsta klassificering erhåller Knipser även av Eichelmann, den andra tyska vinrankningen. Omnämnden och utmärkelsen är så många och regelbundet återkommande att en uppräkning skulle kräva en särskild presentation. Knipser och dess viner tillhör helt enkelt de bästa i alla kategorier

Weingut Knipser

Om Importören

Rudolf Good Life

Rudolf är en importör med bas i Göteborg. Specialiserad på kvalitetsviner från Pfalz. Passionen och inlevelsen i Rudolfs berättelser från vinområdet gör att du känner vinet på tungan innan du ens smakat.

rudolfgoodlife.com

Göteborgs Vinhus rekommenderar även

 • Knipser Cuvée ”X”
  Tyskland / Blend
  Knipser Cuvée ”X”
  2009
  Pfalz
  Producent:
  Weingut Knipser
  Läs Mer
 • Knipser Chardonnay Weissburgunder
  Tyskland / Blend
  Knipser Chardonnay Weissburgunder
  2016
  Producent:
  Weingut Knipser
  Läs Mer
 • Knipser Burgweg
  Tyskland / Pinot Noir
  Knipser Burgweg
  2011
  Pfalz
  Producent:
  Weingut Knipser
  Läs Mer
 • Hermann J. Wiemer Dry Riesling
  USA / Riesling
  Hermann J. Wiemer Dry Riesling
  2015
  New York
  Producent:
  Hermann J. Wiemer
  Läs Mer