Knipser Sauvignon Blanc, 2013

Vitt vin från Pfalz, Tyskland

236 kr
Lägg i varukorgen

Dela:

Om vinet

Land
Tyskland
Årgång
2013
Region
Pfalz
Druva
100% Sauvignon Blanc

Smaknoteringar

Klimatet i Pfalz låter Sauvignon Blanc utvecklas till sin fulla potential. De druvtypiska krusbärstonerna blir tydliga, men de ackompanjeras av fräscha toner av persika, paprika och fläder.

Passar till

Ett vin som går lika bra att plocka fram för att svalka en varm vår- och sommardag, som att servera till en mer komplex fiskrätt när hösten smyger sig på.

Mer fakta om vinet

Kategori
Vitt
Alkoholhalt
12%
Förpackning
750ml
Förslutning
Naturkork
Varunummer
74794
Total syra g/l
8,5g/l
Socker g/l
5,0g/l

Vinmakning

Druvorna kommer från olika lägen där jordmånen främst präglas av sandsten och kalksten. De plockas förhand i en ytterst selektiv skörd och kallmacererar därefter över natten i trycktankar. Vinet låts sedan jäsa vid svalt 19 °C i ståltankar för att bevara och lyfta fram vinets fräschör.

Om producenten

Weingut Knipser

Det bästa av det bästa – en producent som tillhör den absoluta eliten i Tyskland

Weingut Knipser är ett familjegård i ordets rätta bemärkelse och har varit drivande i utvecklingen i regionen under lång tid. 1948 var Heinz Knipser en av de första producenterna i Pfalz som själv buteljerade vin och sålde direkt mot både den privata och mot den gastronomiska marknaden i eget namn. I början av 70-talet blev hans son Werner den första vinmakaren på heltid och sedan dess har gården sett en stabil tillväxt.

I mitten av 80-talet började de nuvarande ägarna Volker och Werner Knipser lagra vinerna på Barriquefat. De utökade också antalet sorters druvor som användes i produktionen genom att börja odla klassiska utländska och internationella druvsorter. 2005 blev Werners äldste son Stephan delägare och 2009 gjorde även hans syster Sabine honom sällskap i företaget.

Knipsers vingård är belägen i Laumersheim och har så varit sedan 1876. Det är stad som har en lång tradition och historia av vinmakning. Odlingarna uppgår totalt till 56 hektar och är fördelade på orterna Laumersheim, Grosskarlbach och Dirmstein.
Skördeuttaget är betydligt lägre än genomsnittet i regionen för att ligga i linje med de bästa producenterna i världen. Ett kvitto på den höga kvaliteten är att Knipser sedan 1993 har varit medlem i VDP. De är också en av grundarna av German Barrique Forum.

Den tyska vinbibeln Gault Millau har 2009 utsett Knipser till”Årets bästa tyska producent”. År efter år belönas Knipser i sällskap med några få andra utvalda med det högsta betyget fem druvklasar. Högsta klassificering erhåller Knipser även av Eichelmann, den andra tyska vinrankningen. Omnämnden och utmärkelsen är så många och regelbundet återkommande att en uppräkning skulle kräva en särskild presentation. Knipser och dess viner tillhör helt enkelt de bästa i alla kategorier

Weingut Knipser

Om Importören

Rudolf Good Life

Rudolf är en importör med bas i Göteborg. Specialiserad på kvalitetsviner från Pfalz. Passionen och inlevelsen i Rudolfs berättelser från vinområdet gör att du känner vinet på tungan innan du ens smakat.

rudolfgoodlife.com

Göteborgs Vinhus rekommenderar även

 • Spioenkop ”1900” Sauvignon Blanc
  Sydafrika / Sauvignon Blanc
  Spioenkop ”1900” Sauvignon Blanc
  2012
  Western Cape
  Producent:
  Spioenkop Vineyards
  Läs Mer
 • Starmont Sauvignon Blanc
  USA / Sauvignon Blanc
  Starmont Sauvignon Blanc
  2015
  Kalifornien
  Producent:
  Starmont Winery
  Läs Mer
 • Te Whare Ra Sauvignon Blanc
  Nya Zeeland / Sauvignon Blanc
  Te Whare Ra Sauvignon Blanc
  2012
  Marlborough
  Producent:
  Te Whare Ra Wines
  Läs Mer
 • Knipser Mandelpfad
  Tyskland / Riesling
  Knipser Mandelpfad
  2014
  Pfalz
  Producent:
  Weingut Knipser
  Läs Mer