Mas d’en Pol Barrica, 2014

Rött vin från DO Terra Alta, Spanien

191 kr
Lägg i varukorgen

Dela:

Om vinet

Land
Spanien
Årgång
2014
Region
DO Terra Alta
Druva
50 % Garnacha Tinta, 20% Cabernet Sauvignon , 20 % Syrah, 10 % Merlot

Smaknoteringar

Klarröd färg med en doft av mogna mörka bär. Efter ett tag känner man även de rostade tonerna från de franska ekfaten. Vinet har en trevlig syra som balanserar upp fint mot frukten.

Passar till

Allroundvin som passar till mycket!  Matcha med en smakrik Butifarra i sällskap med en linsgryta.

Mer fakta om vinet

Kategori
Rött
Alkoholhalt
14%
Förpackning
750ml
Förslutning
Naturkork
Varunummer
72957
Total syra g/l
5,8
Socker g/l
1,3
Produktion
6500
Lagringspotential
från och med nu till 2020

Om producenten

Celler Clua

Celler Clua ligger i Vilalba dels Arcs i DO Terra Alta, Katalonien. I fyra generationer har namnet Clua varit associerat med vin. Nu leds vinmakningen av Xavier Clua och hans fru Rosa Domenech som även hon är en utbildad och erfaren oenolog. De förändrade företaget till att gå från bulkvin till kvalitet år 1995 och en helt ny modern anläggning stod klar år 2006. Inne i hjärtat av Vilalba dels Arcs har man kvar vinkällaren där en del av vinerna lagras på fat.

I den här delen av Spanien är fälten omgivna av kullar och avskärmade av dalar och torra bäckar vilket gör landskapet komplicerat. Det här ger Terra Alta ett medelhavsklimat men också ett kontinentalt klimat med varma somrar och kalla vintrar. Nederbörden är ca 400 mm per år.

Den höga höjden ca 500 m.ö.h. och de många dalarna ökar risken för frost under våren. Närheten till Ebre floden gör att den rådande vinden CERS (Mistral), en torr vind från inlandet Aragon håller vinrankorna friska, i kombination med Garbi, en fuktig vind som blåser inåt landet från Medelhavet.

Jordmånen är kalkrik lera, med låga halter av organiskt material, men rik på faktorer som gynnar god dränering. Det är därför en terroir som garanterar druvor som är idealiska för produktion av kvalitetsvin. Vingårdarna är anpassade för att maximera solexponeringen, vilket leder till perfekt mognad i slutet av sommaren.

http://www.cellerclua.com/en/index.php

Om Importören

Wine Stories

Wine Stories Sweden grundades 2015 och drivs idag av Sara Wetterling.

Resan började redan under 2014 med att bygga upp ett nära samarbete med vinproducenter i främst Katalonien, Spanien och sälja vinerna via distanshandel. Gårdarna är små till medelstora med stort fokus på kvalitet och vinerna är producerade med mycket kärlek. Det är med glädje som jag nu även erbjuder dessa viner i samarbete med Göteborgs Vinhus.

Med Wine Stories passion för Spanien, vinproducenterna och deras historier kommer ni att erbjudas fantastiska viner som ni inte provat innan!

winestories.se

Göteborgs Vinhus rekommenderar även

 • El Solà d’en Pol Blanc
  Spanien / Garnacha Blanca, Viognier
  El Solà d’en Pol Blanc
  Nyhet
  2015
  DO Terra Alta
  Producent:
  Celler Clua
  Läs Mer
 • Señora Carmen
  Spanien / Garnacha Tinta
  Señora Carmen
  Ekologiskt
  2014
  DO Terra Alta
  Producent:
  Vins del Tros
  Läs Mer
 • El Mentider
  Spanien / Trepat
  El Mentider
  Ekologiskt
  2015
  DO Conca de Barberà
  Producent:
  Succés Vinicola
  Läs Mer