Oktoberlådan

vin från ,

Nyhet
1746 kr
Lägg i varukorgen

Dela:

Om vinet

Beskriving

Du kan ladda ner info här:  GBGVin_Oktoberlada

 

Oktoberlådan 2018 #71767

Anne-Sophie Dubois L’Alchimiste Fleurie 2016
Anne-Sophie Dubois är en del av en ny generation av ”rising stars” i Beaujolais. Baserad i hjärtat av Fleurie så epitomiserar Anne-Sophies viner finess och elegans, stilen är smått burgundisk. Efter att ha pluggat vinframställning i Volnay inspireras hon av eleganta viner, fulla av djup och aromatisk komplexitet, men utan överdriven fruktextrahering. Druvorna kommer från sydvästliga vingårdar i Fleurie där jordarna är mycket granitdominerade. Nyanser av mörka bär, mineral och svart te. Sömlös och mycket elegant.

Domaine de Chevalier L’Esprit du Chevalier Rouge 2014
Det är planteringen av unga vinstockar som är främsta anledningen till att Bordeaux-slotten utvecklar andraviner. Hos Domanie de Chevalier i Pessac-Léognan finns sedan 1986 l’Esprit de Chevalier och det är just själen i huvudvinet som de vill förmedla även med andravinet. Ett någon lättare vin men med fin röd frukt och lite kryddighet. Lång frisk och elegant eftersmak och med tydlig fatton. Vinet är på 55% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot och 5% Petit Verdot. Det lagras i 14 månader på franska fat varav 30% är nya. Utvecklingen för ett andravin är något snabbare än huvudvinet och det når sin peak 3-5 år tidigare. Just detta vin kommer troligen att vara till sin största fördel 2018-2023.

Vina Somoza Neno Godello 2015
Viña Somoza har ny ägare med stor satsning på kvalité. Därför har man hyrt in vinmakare Javier Garcia Alonso (Grundare av 4monos i Madrid) sen ett år tillbaka. Vineriet ligger i A Rua, Valdeorras, Galicien.
Man har både egna 10 ha och hyrda vingårdar från några av Valdeorras bästa lägen. Deras främsta mål är
att skapa Godello i toppklass och har fått lön för mödan i form av fina recensioner.
I den här delen av Spanien är det väldigt kuperat med dalar omringade av höga berg. Att man kallar Galicien för ”det gröna Spanien” är lätt att förstå här. Det finns 8 registrerade subzoner. Landskapet är vackert och dramatiskt. Valdeorras har ett kontinentalt klimat med influenser från Atlanten.
En medeltemperatur på 11 grader och ca 850-1000 mm nederbörd per år.
Jordmånen varierar mellan granit, sand, skiffer och kalk. En del av druvorna tas från sluttningarna under Serra da Encina da Lastra, en av de sju nationalparkerna i Galicien.

Domaine Drouhin Oregon Dundee Hills Pinot Noir 2015
1987 etablerade sig familjen Drouhin i Dundee Hills i Oregon genom att förvärva 90 hektar. Véronique Drouhin-Boss, Robert Drouhin dotter, håller hov som vigneron för familjens innehav, nu inklusive
vingården Roserock i Eola-Amity Hills. Vinerna är eleganta, raffinerade, graciösa – de fångar både kärnan
i deras olika mikroklimat, och även varumärket Drouhins ”hus-stil” – eteriska, lättsamma flöden av smidig, strukturerad skönhet.

Dobógo Tokaji Dry Furmint 2015
Dobogó grundades 1869 och drivs idag av familjföretaget Zwack som även ligger bakom Ungerns nationaldryck, bitterlikören Unicum. Isabella Zwack, arvtagerska till Unicum-imperiet, bildade radarpar med den meriterade vinmakaren Attila Domokos när de för ca 10 år sedan tog över Dobogó Pince. Deras totalt ca 5 hektar ligger spridda över många av Tokajs bästa Grand Cru-lägen och odlas med ekologiska metoder och med låga skördeuttag. De har även startat det modiga projektet att odla Pinot Noir i ett av Tokajs bästa lägen, Uragya (”God´s bed”).

Gerard Boulay Sancerre 2017
Utan större överdrift är detta ett av Sancerres mest ambitiösa instegsvin, skördat från olika vingårdar runt om byn Chavignol. Majoriteten av druvorna växer på mineralisk Kimmeridge-lera och kalksten liknande den i Chablis. Vinrakornas ålder snittar på 30+ år och är helt befriade från besprutning. Samtliga druvor skördas för hand och jäsningen sker helt utan tillsatta enzymer och odlade jästkulturer. På så vis är den också befriad från överdriven fläder- och krusbärsaromatik. Gerard Boulays Sancerre Tradition är betydligt mer terroirdriven och bjuder på en tydlig mineralisk karaktär i samspel med primärfrukt och generös textur. Vinet får till 95% utvecklas på ståltank under 8 månader och 5% får ligga på 3-4 år gammal ek innan buteljering.

Mer fakta om vinet

Förpackning
6x750ml
Varunummer
71767

Om Importören

Göteborgs Vinhus

I oktober 2014 slog Göteborgs Vinhus upp portarna. Bakom företaget finns mångårig erfarenhet av branschen och en stor vilja att erbjuda fantastiska viner till privatpersoner. Göteborgs Vinhus kan hålla ett unikt utbud av viner som normalt sett är förbehållet restauranger tack vare samarbetet mellan mindre, nischade vinimportörer – något helt nytt på den svenska vinmarknaden.

Göteborgs Vinhus rekommenderar även

  • Septemberlådan
    /
    Septemberlådan
    Nyhet