Riesling Ölberg Kapelle Grosses Gewächs, 2012

Vitt vin från Pfalz, Tyskland

396 kr
Lägg i varukorgen

Dela:

Om vinet

Land
Tyskland
Årgång
2012
Region
Pfalz
Druva
100% Riesling

Smaknoteringar

Den sista, och därtill en av de främsta, årgången överhuvudtaget av denna klassiker hos Bassermann-Jordan. Skörd först i mitten av oktober ger en mogen fruktig doft med inslag av stenfrukter och små gula plommon samt en komplex och tät smakupplevelse. Tack vare den kvardröjande höstvärmen kunde druvorna från det sandstensrika läget skördas först i mitten av oktober. De närmaste två åren kommer denna klassiker att utvecklas till en underbar dryckesupplevelse som kommer att stå sig åtminstone 10 år till.

Mer fakta om vinet

Kategori
Vitt
Alkoholhalt
13,5%
Förpackning
750ml
Förslutning
Naturkork
Varunummer
74554

Poäng och omdömen

Göteborgs Vinhus har förmånen att kunna erbjuda den sista årgången överhuvudtaget av denna klassiker hos Bassermann-Jordan. Att den dessutom kan erbjudas till ett mycket konkurrenskraftigt pris och att årgången 2012 hör till de främsta ger detta vin en självklar plats i vinkällaren.

Om producenten

Dr. von Bassermann-Jordan

Vingården grundades år 1718 och dess historia vittnar om en familjedynasti som har medverkat till uppkomsten av en vinproduktion präglat av kvalitet i snart 300 år. Vingården tillhörde år 1910 en av grundarna av VDP, en sammanslutning av tyska producenter av kvalitetsviner. Bassermann-Jordans egna vingårdar omfattar idag 49 ha fördelade på 20 lägen i vinbergen i byarna Forst, Deidesheim och Ruppertsberg belägna i hjärtat av Deutsche Weinstrasse knappt 100 km sydväst om Frankfurt.

En skonsam behandling av vindruvorna och en medveten selektering genom handarbete har alltid stått i förgrunden. Resultatet är individuella viner präglade av egen karaktär. Det kvalitetsmedvetna arbetet betyder till exempel användning av naturliga odlingsmetoder, förebyggande skydd av vinrankor genom naturliga medel och ännu mer handarbete. Detta ger upphov till artrikedom både vad gäller flora och fauna vilka understödjer vingårdens ansträngningar att producera naturliga och hållbara viner som präglas av antingen klassisk mineralitet eller av elegant frukt och arom. Årsproduktionen uppgår till 450 000 flaskor.

bassermann-jordan.de
Dr. von Bassermann-Jordan

Om Importören

Rudolf Good Life

Rudolf är en importör med bas i Göteborg. Specialiserad på kvalitetsviner från Pfalz. Passionen och inlevelsen i Rudolfs berättelser från vinområdet gör att du känner vinet på tungan innan du ens smakat.

rudolfgoodlife.com

Göteborgs Vinhus rekommenderar även

 • Archangel Riesling
  Nya Zeeland / Riesling
  Archangel Riesling
  2011
  Central Otago
  Producent:
  Archangel
  Läs Mer
 • Dr von Bassermann-Jordan Riesling Trocken
  Tyskland / Riesling
  Dr von Bassermann-Jordan Riesling Trocken
  Ekologiskt
  2016
  Pfalz
  Producent:
  Dr. von Bassermann-Jordan
  Läs Mer
 • Ebner-Ebenauer Riesling Alte Reben
  Österrike / Riesling
  Ebner-Ebenauer Riesling Alte Reben
  2012
  Niederösterreich
  Producent:
  Ebner-Ebenauer
  Läs Mer
 • Hermann J. Wiemer Dry Riesling
  USA / Riesling
  Hermann J. Wiemer Dry Riesling
  2015
  New York
  Producent:
  Hermann J. Wiemer
  Läs Mer