Weinhof Scheu Weissburgunder Trocken, 2014

Vitt vin från Pfalz, Tyskland

Biodynamiskt vin

Ekologiskt
166 kr

Dela:

Om vinet

Land
Tyskland
Årgång
2014
Region
Pfalz
Druva
100% Weissburgunder ?(Pinot Blanc)

Smaknoteringar

Jordmånen är sandig lerjord med inslag av kalksten som ger sig tillkänna i strukturen och mineraliteten i vinet. Genom en perfekt matchning av druva och terroir skapar Klaus detta livfulla vin. En frisk syra med tydliga frukttoner som för tankarna till aprikoser, ananas och massor av saftiga päron.

Mer fakta om vinet

Kategori
Vitt
Alkoholhalt
13,0 %
Förpackning
750ml
Varunummer
74576
Ekologisk
Ja
Total syra g/l
6,4g/l
Socker g/l
5,7g/l

Vinmakning

Druvorna skördades genom en selektiv handplockning i början av oktober och skördeuttaget hålls nere till 70 hl/ha, vilket är mycket lågt i relation till priset. Druvorna hanteras mycket varsamt och jäser under kontrollerade former innan det får lagras på ståltank.

Om producenten

Weinhof Scheu

Vingården är belägen i Schweigen. Dess historia och nutid präglas av gränstrakten mellan Tyskland och Frankrike som är så unik för detta vinområde i södra delen av Deutsche Weinstrasse. Pappa Günther grundade tillsammans med sin fru Weinhof Scheu år 1964. Sedan 1996 drivs vingården av sonen Klaus. Årsproduktionen uppgår idag till 90 000 flaskor. Klaus har gjort sig känt för såväl sin individualitet som kvalitet. Med stort inslag av målmedvetet handarbete sköts terroiren på båda sidor av gränsen. Det idoga arbetet i vinbergen kompletteras sedan med jäst- och mognadsprocessen i källaren som låter de olika, framför allt vita, druvsorterna komma till sin rätt. Kunskaperna och erfarenheten låter bestämma exempelvis jäsningstemperaturen och hur lång jäsningsprocess som de olika vinerna får genomgå. Många av vinerna erhåller därmed en lagrings- och utvecklingspotential som är ovanlig för vita viner. En vällagrad Pinot Blanc från Weinhof Scheu kan visa sig vara ett spännande alternativ till en Pinot Noir eller – tack vare sin fruktighet med inslag från äpple och päron – till en Sangiovese.

Weinhof Scheu

Om Importören

Rudolf Good Life

Rudolf är en importör med bas i Göteborg. Specialiserad på kvalitetsviner från Pfalz. Passionen och inlevelsen i Rudolfs berättelser från vinområdet gör att du känner vinet på tungan innan du ens smakat.

rudolfgoodlife.com

Göteborgs Vinhus rekommenderar även

 • Weinhof Scheu Riesling Trocken
  Tyskland / Riesling
  Weinhof Scheu Riesling Trocken
  2012
  Pfalz
  Producent:
  Weinhof Scheu
  Läs Mer
 • Kalkstein
  Tyskland / Pinot Blanc
  Kalkstein
  2015
  Pfalz
  Producent:
  Weinhof Scheu
  Läs Mer
 • Bassermann-Jordan Sauvignon Blanc ”S” Fumé
  Tyskland / Sauvignon Blanc
  Bassermann-Jordan Sauvignon Blanc ”S” Fumé
  Ekologiskt
  2015
  Pfalz
  Producent:
  Dr. von Bassermann-Jordan
  Läs Mer
 • Dr von Bassermann-Jordan Riesling Trocken
  Tyskland / Riesling
  Dr von Bassermann-Jordan Riesling Trocken
  Ekologiskt
  2016
  Pfalz
  Producent:
  Dr. von Bassermann-Jordan
  Läs Mer